Råttfångaren i Hameln

Förebygga att råttor inte finns utomhus

Den klassiska sagan Råttfångaren i Hameln handlar om en lång man som kom förbi den tyska staden Hameln år 1284. Hameln hade vid denna tid ett mycket stort råttproblem.

Sagan berättades under hundratals år och de välkända språkforskarna Bröderna Grimm saga nedtecknade saga kring 1816.

Sagan om Råttfångaren i Hameln

Sagan om Råttfångaren i Hameln handlar om en lång man som kommer till staden Hameln år 1284 och säger sig kunna befria staden från den råttplåga som drabbat dem. Han blir utlova 1000 gulden om han lyckas bli av med råttorna.

Mannen tar upp sin flöjt och när han börjar spela kommer råttorna fram och säljer med honom ända ned till floden Weser där de drunknar. När han sedan återvänder till staden blir han nekad ersättningen vilket gör honom mycket förgrymmad.

Den långe mannen återvänder sedan till staden en söndag då alla vuxna är i kyrkan. När han då börjar spela på sin flöjt följer alla barnen efter honom och försvinner in ett berg och återses aldrig mer.Lärdom av Sagan om Råttfångaren i Hameln

En sedelärande sak som man kan ta med sig från Sagan om Råttfångaren i Hameln är att du ska aldrig lura en skadedjursbekämpare.

Det finns mycket annat man kan lära sig som att aldrig lita på långa män med flöjt eller aldrig köpa tjänster av okända. Dessutom kan det vara bra att skriva ett avtal och inte bara ha muntlig överenskommelse.


Råttgift & råttfällor finns hos

Allt intressant om råttgift

Nedan kan du läsa mycket intressant om råttgift, råttfällor och hur man gör för att utrota råttor på ett effektivt sätt men även en del kul och lustiga saker gällande råttor.Meny - Råttgift
Till förstasidan på www.råttgift.seHögst upp på sidan om råttgiftLängst ned på sidan om råttgift
SverigeRåtta - MusUndvikaNyheter