Alternativ till råttgift

Ta hand om råttorna som kommit in i huset

Råttor kan utrotas med hjälp av råttgift men problemet är att råttgift både smakar gott och luktar gott vilket kan locka till sig fler råttor. Under år 2015 blev det förbjudet för privatpersoner att köpa och använda råttgift efter som giftet har omklassificerats till klass 3.

Det har blivit allt vanligare att använda andra alternativ till råttgift för att bli av med och eliminera råttorna.

Bra alternativ till råttgifter

De bästa alternativen till råttgift är:

Ta hand om råttorna som kommit in i huset
  • Enklaste sättet att fång unga råttor är lägga foder i en hink som råttan kan nå kanten från utsidan en inte från insidan.
  • Använda ljudalstrande elektroniska råttskrämmor. Dock fungerar råttskrämmorna som använder högfrekvent ljud endast under en kort tid och kan anses som bortkastade pengar.
  • Placera ut råttfällor fungerar ofta Det finns massor med olika modeller som har varierande framgång. De två huvudtyper av råttfällor är råttfällor som dödar råttorna eller råttfångare som fångar rättan levande.
  • Råttskrämmor som placeras i avloppsrören och med hjälp av olika elektriska potentialer (spänningar) säkerställer att råttorna inte vill gå in i avloppsrören.
  • Döda råttor med spjut eller giljotin via en anordning som kopplas till avloppsröret. När råttan kommer in så skjuts den ned vassa spjut eller nålar som dödar råtta. Dessa spjut dras sedan ut och den döda råttan sköljs sedan bort med avloppsvattnet för att sedan bli fjärrvärme. Ett system för detta är t.ex. WiseTrap.
  • Skaffa en råtthund och utöva den klassiska sporten Rat-Baiting. Historiens bästa hund var Bull Terrier som lyssnade till namnet Jacko så dödade 100 råttor på
  • Ha en katt som skrämmer bort större råttor och tar mindre. Tyvärr är inte katter speciellt bra på att jaga råttor och kan dessutom bli skadade. De bästa kattraserna är de lite större och mer vilda raserna.
  • Anlita Råttfängaren i Hamlen

Råttgift & råttfällor finns hos

Allt intressant om råttgift

Nedan kan du läsa mycket intressant om råttgift, råttfällor och hur man gör för att utrota råttor på ett effektivt sätt men även en del kul och lustiga saker gällande råttor.Meny - Råttgift
Till förstasidan på www.råttgift.seHögst upp på sidan om råttgiftLängst ned på sidan om råttgift
SverigeRåtta - MusUndvikaNyheter